Profil

I Bispensgade, midt i Aalborgs pulserende gågade ligger forretningen Klitgaard. På denne adresse har der været urmager i over 50 år, og det er tydeligt, at i disse lokaler er der en kæmpe passion for ure.
Indehaver Kenneth Klitgaard har været fast på matriklen siden 1992, men i 2003 overtog han forretningen fra de tidligere ejere og ændrede navnet til Klitgaard. Tidligere hørte briller også til en del af sortimentet, men med det nye navn var det tid til lidt flere ændringer. Kenneth valgte derfor, at fokus nu kun skulle være på ure, da det var her hans interesse virkelig lå.

Urmager værksted

I forretningen er der også et tilhørende urmager værksted, placeret lige bagved disken. Hele forretningen har netop gennemgået en stor renovering. Urmager værkstedet er i den forbindelse udvidet til dobbelt størrelse, og der er dermed kommet endnu mere fokus på denne del af forretningen. Værkstedet udfører både reparationer og tilpasninger, og hos Klitgaard er man altid sikker på, at få en kyndig vejledning omkring det ur man har investeret i.
Urmager værkstedet har opnået en speciel tilladelse fra firmaerne Rolex og Omega til at arbejde med disse ure i værkstedet. Især med disse to mærker er det en svær tilladelse at få. Urmagerne hos Klitgaard er derfor ofte på kurser i blandt andet Schweiz og København, for hele tiden at være ’up to date’ med de nyeste teknikker.
I forretningen har de netop udlært en ny elev, som er blevet kåret til Danmarks bedste urmagerelev 2012. En pris som de i forretningen naturligvis er meget stolte af.
-Jeg synes, det er et meget godt bevis på, at det virkelig er kvalitet vi står for her i forretningen. Der er heller ikke ret mange forretninger tilbage som denne, hvor en urmager er tilknyttet direkte til forretningen. Men det, at vi har et helt værksted gør, at vi både kan servicere vores kunder billigere og hurtigere, end hvis uret skulle sendes af sted til en tredjepart, forklarer Kenneth.

Ure for alle

Hos Klitgaard er filosofien at være den bedste sparringspartner for alle i Nordjylland, som har en interesse for ure.
Det er derfor ret tydeligt, at kundekredsen hos Klitgaard er meget bred. Her kan man få alt, lige fra børneure til ure som også er en investering. Dyre ure stiger ofte i værdi. Hvis der er tale om en sjælden model, er der efter 20-30 år måske en mulighed for at tjene på sit ur.
I 20 år har Kenneth nu beskæftiget sig med ure, og han har stadig den samme passion for branchen, som da han startede. Målet er det samme, som da han overtog forretningen i 2003.
“Vi vil have det største og bredeste udvalg i ure, uanset om kunden er ude efter et godt billigt ur, et designerur, eller et mere eksklusivt individuelt ur til den kræsne kunde. Samtidig er det også vigtigt, at vores værksted har de højeste kompetencer, det bedste udstyr og et godt arbejdsmiljø, så vi kan servicere de ure vi sælger. Vi vil være den bedste urmager forretning i provinsen”